Зареждам...
Каварна
Почивка на море в Каварна
Търси
Още филтри
Направи запитване
Филтри:
Скрий филтри
Кабакум (2)

Каварна - информация за града и района

Прекрасно място за почивка на море

 
♦ на море в Каварна ♦ почивка в Каварна ♦ апартаменти под наем в Каварна ♦ ваканция в Каварна ♦ настаняване Каварна ♦ апартаменти Свети Георги Каварна ♦ апартаменти Каварна Хилс ♦ апартаменти Джулая Морнинг Каварна ♦ апартамент Марина Резидънс Каварна ♦ почивка на море в Каварна ♦ ваканция на море в Каварна ♦ апартаменти Калиакрия ♦ апартаменти на морето Каварна ♦ апартаменти на плажа Каварна ♦ на море Каварна ♦ апартаменти на морето Каварна ♦ евтина почивка на морето Каварна ♦ 


Каварна се намира на скалист бряг в северната част на българското Черноморие. Каварна се намира на 63 км североизточно от град Варна. Красивото крайбрежие на Каварна се простира на 42 км, а общата площ на плажовете в общината е 74 000 кв. м. На брега на града е създаден просторен изкуствен плаж. Eдин от символите на града е нос Чиракман. 


В морската зона на Каварна можете да намерите няколко ресторанта, малки магазинчета, кафе-бар и дискотека. Центърът на Каварна е само на 3 км, където са добре заредените хранителни магазини, ресторанти, кафенета, чудесен парк с детски кът. 
Централният плаж на Каварна е добре поддържан, с широка пясъчна ивица, шезлонги и чадъри, както и свободна безплатна зона, а непосредствено до нея е безплатният паркинг. В района на централния плаж има няколко заведения за бързо хранене, пица и грил ресторант, кафенета, магазини за хранителни стоки и плажни артикули, детски стоки и сувенири.

През целия летен сезон в Каварна и района се провеждат фолклорни събори с международно участие, фестивал на любителските театри, традиционният празник на 1 юли – Джулай морнинг, рок и поп музикални концерти, Бирен и миден фест в Седмицата на морето в края на м.август, празник на пъпеша в с.Българево и др.

В Каварна има няколко големи и добре заредени супермаркета, пекарна с вкусен топъл хляб и закуски (на светофара), рибна борса с пресни морски деликатеси, заведение с голямо разнообразие вкусно приготвена домашна храна – супи, ястия, десерти, зеленчуков пазар с екологично чисти продукти, производство на местните хора, магазин за месни и млечни екопродукти.

В центъра на града работят няколко заведения и кафенета, предлагащи разнообразие от топли, студени напитки, шейкове, нестандартни фрешове, коктейли и сладки фантазии под формата на торти и кремове. 

На 20 км от Каварна в Балчик е най-големият Lidl в България.

Следите на древността по каварненския бряг чертаят кръговрата на бурен живот, заченат още през III хил. пр. Хр. Градът е икономически и културен център през античността и средновековието. Това личи от оцелелите крепостни стени, раннохристиянска базилика, църкви, сгради, монети, накити, тракийско съкровище от златни апликации и др., които могат да бъдат видяни в Морския музей всеки делничен ден. Музеят се намира вдясно от главния път от Комплекса към центъра на Каварна.

Нос Калиакра и крепостта са на 15 км на север, Балчик и Тузлата, прословута с лечебното си кално езеро - на 20 км. Прекрасният залив Болата и плаж Русалка са само на 10-ина минути път с кола от Комплекса, в с. Българево – 10 км, има ферма за охлюви с атрактивен ресторант в провансалски стил, където се продава и класна козметика с екстракт от охлюви, отгледани в екологична среда, на 15 км за любителите на мидите е фермата за миди Дълбока с ресторант над скалистия бряг. Също така можете да посетите и разположения в близост голф комплекс Thracian Cliffs, където да опитате предизвикателството на голф играта, да посетите ресторантите с разнообразна кухня или просто да се насладите на прекрасния девствен плаж. 

В района на Каварна се намират и едни от най-живописните плажове на българското Черноморие. Само на 20 км от града се намира курортът „Русалка” с красивия си скалист бряг. В близост е и нос Калиакра - най-източната точка на българското Черноморие. В една от пещерите на нос Калиакра има музей, в който посетителите могат да научат повече за историята и развитието на крепостта Калиакра през годините. Калиакра е природен и археологически резерват, на територията му има много защитени видове, запазени са и останки от крепостна стена и баня.

Близкото село Камен бряг е популярно сред туристите като мястото, на което посрещат Джулай морнинг. През 2007 г. вокалът на „Юрая Хийп” Джон Лоутън изпя едноименната песен на групата по изгрев слънце на брега на морето. Джулай морнинг е хипарски обичай, зародил се в епохата на социализма като символичен протест срещу режима и като празник на свободния дух и рок музиката.

На 2 км от село Камен бряг се намира националният археологически резерват „Яйлата”, където са направени множество археологически открития. На площ от 300 дка са открити три некропола, издълбани в скалите, и 101 пещерни жилища от V хилядолетие пр.н.е. „Яйлата” е разположен между две морски тераси. Счита се, че заливът между тях някога е бил използван за пристанище, тъй като по дъното са намерени множество котви. Крепостта в местността Яйлата е построена в края на V - началото на VІ в. н.е., след това е разрушена, а по-късно - през ІХ в. около нея възниква българско селище. Резерватът е включен в Регистъра на защитените територии и защитени зони на България.

На север от Калиакра се намират две влажни зони - Болата и Тауклиман ("Птичия залив"). Тук гнездят интересни водолюбиви птици, а някои от животинските видове са включени в Червената книга на България (списък със застрашените видове в страната). Това са едни от дестинациите в страната, предпочитани от орнитолозите.

В близост до Каварна се намират още с. Българево, Шабла, с. Тюленово. Освен с хубавите плажове и историческите си забележителности, Каварна и районът привличат туристите с традиционни събития като „Миден и рибен фест”, „Седмицата на морето”, „Каварна рок фест” и др.

BHC Холидейс ще Ви предложи прекрасни вили и апартаменти под наем за Вашата почивка на море в Каварна и околността! 

Прочети повече

Прочети повече

Прочети повече

Прочети повече

Прочети повече

Прочети повече
Може ли да ви помогнем?               Свържете се с нас
Въведете вашата електронна поща
  Запиши се
Прочетох и съм съгласен с Условията за ползване и Политика за защита на личните данни
Изработка на сайт InterSOFT