Зареждам...
Камен Бряг
Романтика на брега на морето
Търси
Още филтри
Направи запитване
Филтри:
Скрий филтри
Кабакум (2)

Камен бряг

Ако търсите тишината и спокойствието, далеч от стреса и ежедневието, ако търсите традицията, място с уникални природни богатства, изберете Камен бряг!

В селото има около 100 къщи, които напомнят за идиличния живот със зелените веранди, пъстрите цветни градини и изобилието от плодове и зеленчуци. Ще срещнете хора с изненадваща сърцатост, спонтанност и гостоприемство.

Камен бряг е съчетание от море с нюанси на зелено и синьо, красива панорама и кристално чист въздух. Хората са живели тук от хилядолетия в хармония с природата и са съхранили непокътнати красоти и удивително изобилие от растения и животни в комбинация с културно-историческо наследство.

Ще намерите чисти и подредени, уютни селски къщи, без излишен лукс. Домакините ще ви посрещнат с искрено веселие, чувството им за хумор и остроумие ще ви стоплят.

Селото е известно с плътното домашно вино и ракията с аромат на билки и смокини. Вечерите тук са прекрасни под бриз в приятелска компания.

Денят в Камен бряг може да е кратък, ако обичате риболов, гмуркане или наблюдение на птици, ако обичате археология или история. Сами на скалистия бряг и стръмните скали можете да се насладите на слънцето, на страстта си към риболова или да се занимавате с катерене, гмуркане или парапланеризъм.

Каменният бряг, наречен „Яйлата” се намира на 2 км от селото и на около 60 км северно от Варна. Разположен е на морския бряг между красивите носове Калиакра и Шабла.

Въпреки че Яйлата е малко далеч от най-популярните курорти и следователно е малко известна като туристическа атракция, тя е едно от най-невероятните места по българското крайбрежие. Представлява овална издатина, отчупена от Добруджанската плоча край брега. Големите скали правят този район почти недостъпен, освен по няколко тесни пътечки сред скалите. Около 40 пещери могат да бъдат намерени в отвесните скали, надвиснали над морето. Техните загладени стени и дълбоко вкопаните в скалата ниши говорят за съществуването на древно пещерно селище там. Има и останки от крепост от римско и византийско време. Район от 90 ха е обявен за защитена археологическа територия.
    
До местността Яйлата се стига с кола, а до повечето пещери се стига само от професионални спелеолози.
Апартаменти и вили за гости близо до Камен Бряг:

​♦ Апартаменти Свети Георги, Каварна
Апартаменти Каварна Хилс, Каварна
Апартаменти Джулая Морнинг, Каварна
Апартамент Марина Резидънс, Каварна
Апартаменти Калиакрия, село Топола
Къща за гости Роза, село Българево
Къща за гости Помело, село Българево
♦ Къща за гости Калиакра, село Българево
Къща за гости Ваня, село Българево
Къща за гости Матилда, село Българево
Къща за гости Едем, село Българево
Къща за гости Силва, село Българево
Къща за гости Марна, село Българево
Къща за гости Делфин, село Българево
Може ли да ви помогнем?               Свържете се с нас
Въведете вашата електронна поща
  Запиши се
Прочетох и съм съгласен с Условията за ползване и Политика за защита на личните данни
Изработка на сайт InterSOFT