Зареждам...
село Рогачево
Почивка на море на село
Търси
Още филтри
Направи запитване
Филтри:
Скрий филтри
Кабакум (2)

Село Рогачево - 7 км от плажовете на Албена и Кранево

На север от Варна има едно село с уникално местоположение – откъм гърба му се намират хълмовете на северните склонове на Франгенското плато, пред него се простират равните плодородни ниви и лозя до самия морския бряг, а встрани от тях се вижда началото на Добруджанското плато. Името на това село е Рогачево, а до 1942-ра година се е наричало Геикчилер, което на турски значи „хора, които се занимават с елени“. При преименуването местните жители са искали селото им да се казва Еленово, но предложението им не е било прието и от тогава досега то носи името Рогачево.

Село Рогачево е разположено на 28 км северно от гр. Варна и известния летен курорт Златни Пясъци. Във Варна можете да се насладите на много голямо разнообразие от атракции, забавления, летни фестивали: Делфинариум, Аквариум, прекрасната морска градина, крайморската алея със своите плажни заведение и дискотеки, три мола, кина и много други. 

На 6 км от комплекса се намира природният резерват Балтата, разположен по поречието на р.Батова – място, огласяно от многобройни пойни птици и запленяващо с красотата на водните лилии.

Разкошният плаж на курорта Албена, с неговите атракции, аквапарк, заведения за хранене, барове, дискотеки, казина, е веднага след резервата – на около 7 км от селото. 

Кранево, с красивия си широк и чист плаж се намира на 7 км от село Рогачево. 

В близост са разположени три професионални голф игрища и едно голф училище – Трейшън Клифс, Лайт Хаус Голф и красивият голф комплекс Блексий Рама. 

Предимството на селото е съчетанието на тишина и спокойствие, като в същото време е в непосредствена близост до красиви плажове и летни атракции. 

Сведенията за миналото на селото са оскъдни. В околностите му са намерени некрополи от І-ІІ в. преди Христа. Те свидетелстват, че живот по тези места е имало още по времето на траките. През вековете на турското робство селото се е наричало Гек чилер.

Почти от всяка къща в Рогачево се открива красива панорама към морето, към с. Кранево и скалите на Екрене, към курорта Албена и лонгозната гора на резерват „Балтата“ в долината на река Батова. Над последните къщи на селото пък започва сравнително стръмна смесена гора, през която минават много ловни пътеки и където се намира ловната хижа на селото. Това невероятно съчетание от морски и горски въздух правят климата на Рогачево уникален и много здравословен.

Точно до селото са построени няколко селища от затворен тип, няколко такива има и в пределите му. Изграден е и един почивен комплекс – Harmony Hills, който допринася допълнително за лятното оживление и огласянето от чужда реч на Рогачево. 
Село Рогачево е прекрасно място за почивка близо до морето - съчетание на тишина, спокойствие, море, плажове, забавления в близките курорти.

Прочети повече
Може ли да ви помогнем?               Свържете се с нас
Въведете вашата електронна поща
  Запиши се
Прочетох и съм съгласен с Условията за ползване и Политика за защита на личните данни
Изработка на сайт InterSOFT