Зареждам...
Квартал Галата
БГ почивки на море
Търси
Още филтри
Направи запитване
Филтри:
Скрий филтри
Кабакум (2)

Квартал Галата, Варна - информация за района, настаняване и забележителности

Галата е най-малкият квартал на Варна. Намира се в най-високата приморска част на града върху едноименния нос Галата. В подножието му е естественият завършек на Варненския залив. Край него поради метеорологични условия често корабите престояват на рейд преди да навлязат в пристанището.

Галата е сред елитните варненски квартали, макар и отдалечен от центъра на града. Той се намира в район Аспарухово на Община Варна. До него се достига чрез Аспаруховия мост и панорамния път край Варненския залив. Кварталът ползва цялата инфраструктура на града и има изключителна гледка и мек климат. Край Галата има чисти, девствени плажове - Фичоза и Паша дере. В близост е южната курортна зона на Варна, Боровец. Друг плаж в близост е централният плаж в Аспарухово, който е само на 3/5 минути с кола – има голям безплатен паркинг на плажа, а ивицата е много широка и пясъчна. Разбира се, гостите на Галата могат да се насладят и на централните плажове във Варна, както и на всички ресторанти и плажни барове по плажната алея в града. 

В по-голямата си част районът на Галата е застроен с 1-2 етажни къщи. През последните години започна строителството и на многоетажни жилищни сгради, комплекси и хотели.

В квартала има: училища, стадион, православна църква, поликлиника, пощенски клон, хотели, бензиностанции, аптеки, паркинги, много зелени площи и магазини.

Нос Галата е сред символите на Варна. Край носа е запазена красива природа, чист, на места каменист, плаж с възможност за риболов и бране на миди, както и за къмпингуване. От лявата страна на фара, посока Варна, има стълби, по които се стига до хотел „Романтика“. Мястото е много красиво.
Обекти в Квартал Галата - 1
Вила Сънрайз, Боровец - семейна ваканция на плажа

Квартал Галата, Варна
0 Коментара
Добави във фаворити

Местоположение
1,150.00 лв - 2,200.00 лв / седмица

Прочети повече
Може ли да ви помогнем?               Свържете се с нас
Въведете вашата електронна поща
  Запиши се
Прочетох и съм съгласен с Условията за ползване и Политика за защита на личните данни
Изработка на сайт InterSOFT