Зареждам...
Несебър
Почивки на морето
Търси
Още филтри
Направи запитване
Филтри:
Скрий филтри
Кабакум (2)

Несебър - Почивки на морето

Древният град Несебър с хилядолетна история е разположен на романтичен скалист полуостров, свързан със сушата чрез тесен провлак. Полуостровът е дълъг 850 м и широк 300 м. 

Tук са запазени ценни паметници от всички епохи на неговото хилядолетно съществуване: стари крепостни стени от римската епоха и Средновековието, римски терми от времето на Юстиниан Велики (6 в.), византийски и старобългарски църкви, старинни къщи от XVIII и XIX век. 

Несебър е историческата съкровищница на България и през 1956 г. е обявен и признат за “град-музей – археологически и архитектурен резерват”. Заради неповторимия си исторически колорит през 1983 г. градът е включен в списъка на Световното Културно Наследство, а заради добре запазените 23 църкви - особено от периода XIII - XIV век, градът е наричан от наши и чужди изследователи „българската Равена”. 

Многобройните заведения, пръснати из тесните, криволичещи улички или разположени в близост до морския бряг са прекрасно място за отмора и приятни преживявания. В тях можете да опитате ястия от националната кухня, рибни деликатеси, дивеч, екзотични коктейли и маркови напитки, съчетани с висок стандарт на обслужване. 

През летните месеци Несебър се превръща в остров на изкуствата: 
През цялото лято на открити сцени се провеждат танцови, музикални и театрални фестивали, вокални конкурси - народни песни, забавна и естрадна музика, поп, рок и джаз изпълнения.

В град Несебър е създаден уникален за България музей на киното. Експозицията му включва автентични декори и реквизити, използвани в различни филми и в момента собственост на различни студиа или частни колекционери. 

Интересни са експозициите на Археологическия и Етнографския музеи, които работят без почивен ден в летния сезон.

На север и на юг от града се простират обширни плажове и естествени пясъчни дюни, чиито гребени оформят един приказен природен феномен. Възможностите за развлечение са разходки с яхта или лодка, риболов, велосипеди под наем, водни спортове и др. 

Картинг писта "Слънчев бряг" е разположена в западната част на КК "Слънчев бряг", северно от град Несебър. Тя е модерна и технологична, като комбинира изумителен лабиринт от завои, шикани и дълги прави отсечки, наподобяващи някои от ключовите участъци на световно известни трасета от F1. 

Аква Парадайз е един от най-големите водни атракциони в България. Той се намира западно от центъра на Несебър и южно от кк.Слънчев бряг, на площ от 30 дка. В парка има 20 невероятни водни атракции, пързалки, тунели и басейни.
ВНС Холидейс предлага самостоятелни апартаменти на плажа за почивка на море
Може ли да ви помогнем?               Свържете се с нас
Въведете вашата електронна поща
  Запиши се
Прочетох и съм съгласен с Условията за ползване и Политика за защита на личните данни
Изработка на сайт InterSOFT