Зареждам...
Ахелой
Място за хора, търсещи спокойна почивка на брега на морето
Търси
Още филтри
Направи запитване
Филтри:
Скрий филтри
Кабакум (2)

Ахелой – място за хора, търсещи спокойна почивка на брега на морето. 

Град Ахелой се намира в Югоизточна България само на 9 км от известният балнеоложки курорт Поморие. Ахелой предлага малък пясъчен плаж в морската част на градчето, а друг плаж може да бъде открит на по-малко от километър от селото. Има и скалист бряг с пристанище за лодки и яхти. В Ахелой има и къмпинг с малък, но красив плаж, който се намира южно от селото.
Река Ахелой е екологично чиста и е любимо място за любителите на риболова. Районът е подходящ както за улов на сладководни риби /р.Ахелой/, така и за морски риби /Черно Море/. Поморие (което е на 9 км) е измежду най-добрите места за балнеоложки туризъм благодарение на лечебната си кал, извличана от соленото езеро. Поморийският залив е предпочитана дестинация за любителите на яхтите, ветроходството и риболова.

Град Ахелой разполага с яхтено пристанище, подходящо за акостиране както на рибарски лодки, така и на ветроходни и моторни яхти. Плажната ивица започваща от къмпинг Ахелой и продължаваща до гр. Поморие (приблизително 10 линейни километра и с ширина от 10 до 20 линейни метра) е подходяща за слънчеви бани. На летуващите се предлагат водни колела, сърфове, уиндсърфове и моторни джетове.

Поради близкото си разположение до брега на Черно Море и туристически комплекс Слънчев бряг, Ахелой става все по атрактивно място за туризъм. В момента има няколко действащи хотели и ресторанта на територията на град Ахелой. Ахелой се свързва директно с Бургас (29 км) и летището посредством редовни автобусни линии, маршрутки и минибусове.


Прочети повече
Може ли да ви помогнем?               Свържете се с нас
Въведете вашата електронна поща
  Запиши се
Прочетох и съм съгласен с Условията за ползване и Политика за защита на личните данни
Изработка на сайт InterSOFT